Aşçılık Mesleğinden Örnekler

 



Dünyada ve Türkiyede Örnek Restoranlar hangileridir?

yüzyılımızda ülkeler, sahip oldukları tarihi kültür değerleri , medeniyetleri, teknolojik ve ekonomik güçlerinin yanında mutfak kültürleri ile de değerlendirilmektedir. Günde 3 öğün yemek yiyen bir insan ve insanlar Dünyada artık farklılıklar aramaya başlamışlardır. Bizim mutfağımız, tarihimizden gelen lezzet miraslarımız ve bu alandaki zenginliğimiz ile de ülke tanıtımımıza ciddi katkılar kazandırabileceğimiz bir zamandayız. Şu an gerek ülkemizde gerekse yurt dışında bir çok restoran bizim mutfaklarımıza ait olduklarını ısrar etseler de, gerçekte Osmanlı ve Türk mutfağı kültürünü yansıtmamaktadırlar. Özellikle uzak doğu ve Avrupa ülkelerinden misafirlerimiz Türkiye’ye geldikleri zaman söz konusu restoranlarda Osmanlı ve Türk mutfağını arayıp umut ederken yine şaşkınlık verici bir durum olarak kendi mutfaklarının farklı versiyonları ile karşılaşmaktadırlar. 


En iyi Örnek Dekorlar nelerdir?

Dekor nedir? Özellikle otellerimizde örnek açık büfeleri süsleyen karpuz dekorları, kavun dekorları nasıl yapılır? Karpuz ve kavun dekorlarını yaparken nelere dikkaet edlir? Karpuz dekorlarını yaparken hangi bıçaklar kullanılır? kavun dekorlarını yaparken hangi desenlerden esinlenilir? Karpuz dekorları, kavun dekorları kaç gün içerisinde ömrü biter?karpuz dekorları, kavun dekorları nasıl saklanır? 


Otelcilikte Örnek Açık Büfeler nasıl yapılır?

Unutmayınızki;ilgili Dernek ve Federasyonlardan katkı bedeli olarak Ödeme yapmanız karşılığında Herhangi birbaşarıya dayalı olmaksızın aldığınız yada sizlere verilenmadalyalar ve başarı belgeleri sizi bilgili yapmaz."Önemli olan Popüler olmak degil bilgili olmaktır." Bilgi paylaştıkça güzeldir... “sende bir yumurta var, bende bir yumurta var. Ben yumurtamı sana vereyim, sen yumurtanı bana ver. Şimdi sendede bir yumurta var bende de bir yumurta var…  Ama bende bir bilgi var sende bir bilgi var. Ben bilgimi sana vereyim sen bilgini bana ver… Şimdi Ne oldu? ikimizde kazandık_? SENDE İKİ BİLGİ VAR BEN DE İKİ BİLGİ VAR!!! Bu bir hizmet yarışıdır ve mutfağımıza hizmet eden ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. 


En Özel Yemek Sunumları hangileridir?

Osmanlı ve Türk mutfağında örnek yemek sunumları nasıl yapılır? Osmanlı ve Türk mutfağında en iyi yemeklerin tabak dizaynını yaparken nelere dikkat edilir? Türk yemeklerinin en önemli özellikleri nelerdir? Özel yemek sunumlarında ne tür garnitörler kullanılır? Osmanlı ve Türk mutfağında ana yemeğin yanında kullanılacak yardımcı yemekler nasıl seçilir? Ana yemek ile garnitörler arasında nasıl bir bağlantı aranır? Bir ürün neye göre garnitür yapılır? Osmanlı ve Türk mutfağında dekor nedir? Anadolu mutfağında, Osmanlı ve Türk mutfağında dekor varmı dır? 


Günümüzde Türk Mutfağı ve Türk Şeflerinin çalışmaları nelerdir?

Özellikle aşçılık mesleğindeki genç meslektaşlarım, kendinizi Türk mutfağının geleceğine, mesleki geleceğimize bilgili ve bilinçli olarak iyi hazırlayınız. Size mutfağımızın ihtiyacı var... Önce yüz yıldır bize unutturmak istedikleri tarihimizi ve kendi mutfağımızı gerçek değerleri ile öğrenirsek Türk mutfağı kültürümüze ve dünyadaki tanıtımlarına daha fazla faydalı olabiliriz... Şimdi soruyorum Biz bizi bilmezsek kim bizi bilir? Biz bizi yaşatmazsak kim bizi yaşatır? Biz bizi geleceğe taşımazsak kim bizi geleceğe taşır? Biz bizi anmazsak kim bizi anar !!! Maalesef aşçılık camiasında kendi isimlerini taşıyan yemek kitabında ne yazdığını bilmeyen ve isimlerini satan Türk mutfağı şefleri var. Mutfak ve yemek kültürümüze bir bıçak gibi saplanan bu hatalar gerçek mutfak değerlerimize uzun vadede kapatılamayacak büyük yaralar açacaktır...

Yorumlar